Lite flummig uppdatering från under er!

Hej hopp gummisnopp!

Sååå galet längesen jag uppdaterat, det har varit en blandning om tid/ork/lust till varför jag inte skrivit. Men nu ska jag väl försöka ta tag i det och sammanfatta de veckorna som varit här nere i aussieland.. Okej, vart slutade jag och vart startar vi?

Jo! Sist jag skrev var några dagar innan vi tog oss upp till Australian zoo! Vi tog en dagstur där, från tidig morgon till fem på eftermiddagen. Det fanns galet mycket att se på detta zoo, även fast vi är lite besvikna att vi inte fick se tigerungarna eller kunna hålla ett djur. Allt var fullbokat och tigerungarna var hos veterinären. Just vår tur.. Hur som helst! Vi valde en riktigt varm dag att gå till zoo't (kan informera om att det är hela 45 grader i vissa delar av södra Australien, dödsvarmt) men vi hade vatten och ett glatt humör och det löser faktiskt det mesta. Vi fick iallafall se massor av krokodiler, ödlor, sköldpaddor, ormar, getter och grisar (?), maaaassssor av söta kängurus som vi gosade med i minst 1 timme. Dom bara låg och lät sig klappas haha, sen såg vi koalor, tigrar, noshörningar, zebror, giraffer, dingoes, massvis av balla fåglar och massor av mer konstiga och roliga djur. Vi såg en "show" dom hade där mitt på dagen, dom hade tränat fåglar att göra de ballaste sakerna, flög runt i cirklar och showade off. I showen var det även krokodiler och ödlor, men fåglarna var nästan häftigast! Och sen såg vi självklart tigershowen. Galet vackra djur! Efter zoo't var det tillbaka till Brisbane igen och xBase central som vårat hostel hette. Vi hade några nätter kvar som mest bestod av häng med sköna människor, shopping och matlagning. Sen tog vi vårt pick och pack och åkte ner mot surfers paradise!

Surfers paradise ligger vid good coast och är kanske lite mer flashigt än vad vi är vana med tidigare... Men samtidigt inte. Så svårt att förklara, men stan var rätt modern, höga skyskrapor lite Miami stil över det hela.. Men människorna och klubbarna var rena rama Rhodos eller kos eller vilket festställe i Grekland man nu vill jämföra det med. Uuusch! Men vi hade kul ändå, mötte upp en gammal vän vi bodde med i cairns första dagarna och hans kompisar vi mötte på fraser Island. Dom hade bil så vi utnyttjade den möjligheten genom att göra sea world, movie world och wet n' wild (som är en vattenpark) eftersom dessa låg en bit utanför staden. Men usch så kul vi hade!! Första stoppet var wet n' wild där vi åkte så mycket vattenrushkanor och mest bara gick runt och skratta för att vi hade så kul. Vi var ändå 8 stycken som gjorde det tillsammans! Sen gjorde vi sea world bara vi tre tjejer. Fick se lite olika havsdjur som hajar, stingrockor, pingviner och delfiner. Och så isbjörnar förstås! Sen lite små attraktioner i form av bergochdalbanor.
Dagen efter gjorde vi movieworld som också var kul. Såg lite coola saker men åkte mest i attraktionerna. Så, surfers var egentligen inte mycket mer än alla de där temaparkerna, fest och sol och bad. Och lite shopping..
Juste! Vi bodde på det sjukaste hostelet.. Dom kom in VARJE morgon klockan9-9.30 och städade, dammsög och spruta någon äcklig spray rakt på oss. Det är ju ändå rätt lugnt att dom städar varje morgon, inte det men dom flyttade våra saker och rotade. Jättekonstigt så hostelet var vi rätt missnöjda med, det kändes inte tryggt och allt kändes så himla framkrystat jaja, vi hade som vanligt kul med varandra och dom vi umgicks med.

Efter surfers kom vi ner till Byron bay som jag skriver ifrån nu. Vi har varit här i 10 dagar imorgon och vi blir lika chockade på varje ställe hur fort tiden går. Det är skrämmande.. På tisdag är det julafton?! Dessutom får vi fira julafton två dagar i år! Lyx?
Byron har iallafall varit soft! Vi träffade sjukt nog ett killgäng så fort vi checka in som vi umgåtts med ett tag uppe i cairns. Också svenskar så vi har hängt med dom hela veckan. Fia har varit på surfcamp så jag och Josse har varit ensamma i 5 dagar. Vi har mest bara tagit det lugnt, hängt på stranden, varit uppe på toppen vid lighthouse (fyren), kollat film.. Aa tagit det lugnt helt enkelt. Ganska bra stad att göra det i, de flesta är väldig spirituella om man säger så. Det är en liten hippiestad där folk klär sig lite hur dom vill och gör lite som dom vill. Men det har varit kul, och sååå annorlunda från hemma och det vi varit med om tidigare.

Vi tänkte ta vårt pick och pack och åka till ett ställe som heter yamba imorgon. Ett litet surfställe med väldigt få invånare, men där gitarr vi jul med våra göterborgskillar vi mötte i cairns. Planerna för julen är stora, vi är som en liten familj så julklappar har redan inhandlats och vi ska baka på julafton och försöka fixa ett någorlunda bra svenskt julbord. Kommer säkert bli hur mysigt som helst, även fast jag allra helst hade velat åka hem för en dag och fira julafton med familjen. Speciellt nu när Puttefnask är hemma för julen..... Vi får skypa!!
Efter yamba är planerna oklara. Vi vill till Sydney men har faktiskt inte bokat något boende än. Haha, så dåligt men vi löser det på något sätt. Vi har massa folk vi träffat på vägen som vi kan krascha hos i värsta fall.

Aja, nu ska jag sova sött! Klockan är 10 timmar framåt för mig här.. Hörs och syns! Njut av mina bilder haha :)

 

 

 

 
Närbild på en mysig koala, vill egentligen ta med den hem och ha kramkalas!
 
 
 Mitt i allt bjuds det på en bild från whitsundays som jag berätta om i några inlägg tidigare..
 
 
Ännu mer whitsundays!
 
 
Och häär! En bild från cairns och dagsturen till cape tribulation. Har så härliga bilder från den turen och anledningen till att denna kommer upp nu är att jag äntligen kunnat överföra bilder från kameran till mobilen!!
 
 
Utekväll i surfers!
 
 
Vi tre
 
 
Mer whitsundays, vi tjejer
 
 
här här är jag med en liten koala, tyvärr med all säkerhet totalt nerdrogad så att den bara hänger där och inte gör någonting.. Men! Sjukt söta. Notera att jag endast rör den med pekfingret på den här bilden. Vågad tjej här i Australien liksom!
 
 
Och en gullig känguru
 
 
 Här är hela gänget (ungefär) som vi hängde med i surfers, fast detta är på fraser Island :)
 
 
 Vackra surfers paradise
 
 
Mysisar!
 
 
Våra göteborgare vi firar jul med uppe vid den östligaste udden i Australien! Och där kan man vara med om att se dagens första soluppgång i hela världen! Cool 
 
 
Utsikten påvägen hem från lighthouse..
 
 
 
 
 

RSS 2.0